Om het geluid van de nieuwe Formule 1-auto’s spectaculairder te maken, wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar volgens Mercedes-kopstuk Toto Wolff is niet elk idee even wenselijk.

Dat vertelt de Mercedes-teambaas aan Motorsport-Total, waarbij hij mededeelt dat er ‘de laatste weken met alle teams gesproken is over welke oplossingen mogelijk zijn en we een aantal daarvan na de race in Barcelona tijdens de testdagen aldaar gaan uitproberen’.

“We zullen dan wel zien wat werkt en wat niet en welke oplossing we het beste vinden”, vervolgt Wolff, die vertelt dat het gaat om ‘alles van hele complexe veranderingen aan de uitlaatinstallatie tot het simpelweg bevestigen van een soort van megafoon’.

Op dat laatste – een megafoon die volgens Wolff volgens het huidige voorstel parallel aan de reguliere uitlaat geplaatst wordt – zit de Oostenrijker echter niet te wachten: “Er zitten nogal wat haken en ogen aan en ik weet ook niet of zo’n soort oplossing wel bij de Formule 1 past, maar wij van Mercedes zullen hoe dan ook met onze eigen ideeën naar Spanje komen”, belooft hij.