Wisselende omstandigheden werken doorgaans in het voordeel van Nico Hülkenberg. Ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije zat hij er weer goed bij. Al is de negende plek niet helemaal waar hij op hoopte. 

“Maar het is altijd goed om in de toptien te staan”, zegt Hülkenberg. “Zeker onder deze lastige omstandigheden. Als team zijn we goed omgegaan met de vele rode vlaggen. Het is belangrijk om kalm te blijven en je ritme te behouden.”

“Toen de bui voorbij was getrokken, droogde de baan razendsnel op”, vervolgt Hülkenberg. “Van mij had het nog wel wat natter mogen blijven. Want ik had nu niet de juiste balans en kampte met onderstuur in mijn laatste ronde. Maar de negende positie is nog altijd een goede uitgangspositie voor een sterke race.”

Voor Sergio Pérez eindigde de kwalificatie al in Q2. “De dertiende plaats is zeer teleurstellend”, zegt hij. “We schakelden als een van de eersten over op slicks, maar aan het eind van de sessie kreeg ik het niet voor elkaar een ronde te rijden die goed genoeg was voor de toptien. Een fout in bocht vijf kostte me meer dan een seconde.”

“Erg spijtig, want er lagen goede kansen voor ons. Het wordt een uitdagende race. Een goede start is cruciaal en daarna komt het op de strategie aan, want inhalen is hier niet gemakkelijk. Maar ons tempo is goed op een droge baan, dus mijn doel is om punten te scoren.”