Lewis Hamilton was tijdens de kwalificatie te allen tijde de snelste man op de natte omloop van Sepang, maar uiteindelijk bedroeg het verschil met de nummer twee slecht vijfhonderdsten van een seconde. Teamgenoot Rosberg start morgen pal echter de Engelsman op plaats drie.

“Dit verschil had wel iets groter gemogen”, grapt Hamilton na afloop bij de persconferentie. De Mercedes-coureur doelt daarmee op de vijfhondersten van een seconde die hem scheidden van Sebastian Vettel. “Met dat minimale verschil had ik er graag nog een rondje uit willen persen, maar aan het eind van Q3 zag ik geen hand voor ogen. Ik had geen idee waar de bochten waren, tegelijkertijd kon ik in mijn spiegels niet zien wie er achter me zat. Zodoende was het onmogelijk mezelf te positioneren voor een vrije ronde.”

“Ik ben uiteraard zeer tevreden met deze poleposition. Het team doet het hele weekend al geweldig werk voor ons. Dat willen we morgen graag belonen met flink wat punten. Dat moet ook kunnen lukken. Nico en ik staan er allebei goed voor en we hebben een geweldige auto tot onze beschikking. We gaan duimen.”

Nico Rosberg
Nico Rosberg positioneert zich morgen pal achter de Mercedes van zijn teamgenoot. Hij moet Sebastian Vettel voor zich dulden, maar is desondanks tevreden met zijn derde startplaats: “Ik voelde me op de volwaardige regenbanden niet helemaal op mijn gemak bij het aanremmen van de bochten, dus zo beschouwd is de derde plaats helemaal niet verkeerd.”

“De race van morgen is lang, en we weten dat er hier in Maleisië van alles kan gebeuren. Ik kijk dan ook uit naar de zondag, waarop we hopelijk vanaf plaats drie iets moois kunnen laten zien.”