Lewis Hamilton baalt na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco: de pole position lag volgens de wereldkampioen voor het oprapen. Een probleem met de brandstofdruk besliste anders.

Aan het begin van Q3 viel Hamilton stil aan het einde van de pitstraat. Zijn monteurs duwden hem in allerijl terug naar de pitbox, en bij terugkeer op de baan wilde het aanvankelijk niet lukken. Op de valreep perste de Brit er alsnog een snelle ronde uit, goed voor de derde startpositie.

“De pole lag natuurlijk voor het oprapen”, zegt Hamilton. “Maar ik zal morgen doen wat ik kan om er nog het beste van te maken.”

De wereldkampioen spreekt van een ‘moeilijke kwalificatie’. Hij is blij dat hij ondanks de opstartproblemen nog een tijd kon neerzetten. “Dat was in andere races wel anders, toen ik motorproblemen had. Wat dat betreft neem ik genoegen met de derde plek.”

Benzinedruk
Teamgenoot Nico Rosberg begint de race vanaf de tweede plaats. Hij was naar eigen zeggen simpelweg niet snel genoeg om Red Bull-coureur Daniel Ricciardo van pole af te houden. “Ik heb de kans op pole niet laten lopen, want ik had hem geen moment. Daniel was gewoon te snel vandaag. Hij verdient de pole.”

Beide W07’s kampten in Q3 met een benzinedrukprobleem, zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker blijft sportief onder de onverwachte kwalificatienederlaag. “Ik weet niet of we Ricciardo zonder dat probleem hadden kunnen verslaan. We zijn er al een tijdje aan gewend om pole te trainen, maar hij verdiende hem vandaag.”