Winnaar van de Grand Prix van Monaco Lewis Hamilton verbaast zich over de levensduur van de ultrazachte Pirelli-banden. De Mercedes-coureur reed de laatste 45 ronden van de race op banden met de paarse wangen.

“Langer dan deze stint gaat het niet worden”, zegt Hamilton. Hij reed het langst van iedereen door op de regenbanden, en wisselde vervolgens niet zoals de meeste andere coureurs naar intermediates maar direct naar slicks. Daarop reed Hamilton de race vervolgens uit. “Het is niet normaal hoe lang de banden meegingen. Pas in mijn laatste rondje gingen werden ze echt minder.”

Makkelijk was het desondanks niet voor de regerend wereldkampioen. De Red Bull van Daniel Ricciardo zat vrijwel continu vlak achter hem. “Op mijn slicks was het eerst heel glad”, zegt Hamilton. “Daniel zat me op de hielen en ik probeerde me te verdedigen.”

Indrukwekkend
Het was voor Hamilton zijn eerste zege sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten, in oktober 2015. Om dan uitgerekend in Monaco weer eens te winnen, was indrukwekkend voor Hamilton. “Ik heb lang op deze overwinning moeten wachten”, zegt hij.

“Dit is misschien wel de moeilijkste race om te winnen”, vervolgt Hamilton. “Maar door de regen wist ik dat het mogelijk was, en gelukkig was ik snel genoeg.”