Lewis Hamilton ziet zichzelf niet meer vertrekken bij Mercedes. De drievoudig wereldkampioen voelt zich verbonden aan het Duitse merk.

Dat is hij ook al sinds hij dertien was, herhaalt de nu 31-jarige Hamilton, die in zijn kart-jaren werd gesteund door Mercedes en daarna – als onderdeel van McLarens talentenprogramma – ook een link met Mercedes had.

Formula One World Championship 2016, Round 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Sunday 15 May 2016 - Lewis Hamilton (GBR), Mercedes AMG F1 Team

Hamilton won zijn eerste titel, in 2008, met McLaren-Mercedes. In 2014 en 2015 werd hij kampioen met Mercedes AMG F1.

Mercedes was immers partner van McLaren, ook in de jaren dat Hamilton voor McLaren in de Formule 1 reed. Toen Hamilton McLaren eind 2012 vervolgens verliet, maakte hij de overstap naar het Mercedes-fabrieksteam. “Ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van de Mercedes-geschiedenis”, zegt Hamilton dan ook tegen Sky Sports F1.

“Ook na mijn loopbaan als coureur, zal dat nog zo zijn, maar ook dan wil ik nog echt bij Mercedes horen”, vertelt de Brit. “Wat ik namelijk geweldig vind aan Mercedes, is dat als je bijvoorbeeld naar iemand als Stirling Moss kijkt, dat hun coureurs ook in hun oude dag nog echt deel uitmaken van het merk.”

“Mercedes neemt je echt onder haar vleugels. Als je erbij hoort, is dat voor altijd. Ik kan me dus ook niet voorstellen ooit niet meer deel uit te maken van Mercedes.”

Voor de lokroep van Ferrari – die Sebastian Vettel verleidde de overstap van Red Bull naar de Scuderia te maken – is Hamilton op het moment doof, ook al erkent hij dat Ferrari speciaal is. “Een Ferrari, of het nu een Formule 1- of een straatauto is, ziet er altijd schitterend uit. De Italiaanse passie voor het merk is ook bijzonder, maar als ik nu naar Sebastian in zijn Ferrari kijk, denk ik eerlijk gezegd geen moment: ‘ik moet zijn zitje hebben’.”