Terwijl teamgenoot Sergio Pérez in Rusland en Spanje wist te scoren, staat Nico Hülkenberg al vier races droog. De Force India-coureur hoopt het tij dan ook te keren in Monaco.

“Ik hoop dat ik vanaf komend weekend wat meer geluk heb”, verklaart Hülkenberg, die vooral de races in Rusland en Spanje ziet als wedstrijden waarin hij de nodige pech had, met twee uitvalbeurten op rij.

“Soms zit je even in zo’n pechperiode en daar kun je dan niks aan doen”, verzucht hij. “Je moet het gewoon achter je laten en verder gaan. Ik zie de race in Monaco dan ook als een fris nieuw begin.”

“Als ik denk aan rijden in Monaco, verschijnt er sowieso al een lach op mijn gezicht”, vertelt de Duitser. “Het is een uitdagend maar ook leuk circuit en de Grand Prix van Monaco is ook één van de beste van het jaar.”

“Het circuit, de ligging, alles eromheen, het zijn allemaal dingen die de Formule 1 zo geweldig maken. Het is mijn zesde Grand Prix van Monaco, maar ik krijg nog altijd een geweldig gevoel als ik er woensdags paddock in loop.”

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Sunday 1 May 2016 - Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM09.

Pérez is aan een prima periode bezig.

Pérez
Waar het voor Hülkenberg de laatste tijd niet top gaat, daar maakt teamgenoot Pérez een fijnere periode door. “Ik ben blij met de resultaten van de vorige races. We hebben de auto verbeterd en het gaat de goede kant op”, zegt hij.

“Ik denk dat de volgende reeks races ons een goede kans biedt ons potentieel te tonen en we ondertussen punten kunnen blijven pakken voor het kampioenschap”, voorspelt de Mexicaan, na puntenfinishes in Rusland en Spanje.

Mallya
Wat teameigenaar Vijay Mallya betreft is Force India sterk genoeg om in Monaco in de kwalificatie Q3 te halen en zondag punten te scoren. “We mogen namelijk vertrouwen putten uit hoe het in Spanje ging”, stipt hij aan.

In Spanje introduceerde Force India een nieuw aerodynamisch pakket. “Het is nooit makkelijk dat tijdens een seizoen te doen, maar het team is er goed mee omgegaan en we konden zien dat de updates winst opleverden.”

“Barcelona is nooit ons sterkste circuit geweest, dus dat we er toch zes punten scoorden, betekent dat we de komende races met een positief gevoel tegemoet kunnen zien”, aldus Mallya.