Volgens zijn voormalige teamgenoot Kevin Magnussen rekende Jenson Button erop eind 2014 met pensioen te gaan. Magnussen ging er daardoor vanuit bij McLaren te kunnen blijven, maar dat ging niet door.

In gesprek met het Deense Ekstra Bladet vertelt Magnussen dat hij in de tweede helft van 2014 de toezegging had gekregen ook in 2015 voor McLaren te mogen rijden. “Ik weet niet meer precies wanneer, maar aan het eind van het jaar zei hij team tegen me dat ik me geen zorgen hoefde te maken en er een zitje voor me was voor 2015.”

Op dat moment had McLaren Fernando Alonso al vastgelegd, dus het zitje dat McLaren voorhield aan Magnussen, was het enige plekje dat het team nog over had. Ondanks de eerdere toezegging aan Magnussen, koos McLaren er na afloop van het seizoen echter voor het zitje toch aan Button te geven.

Volgens Magnussen komt dat omdat hijzelf een aantal mindere races reed aan het eind van het jaar, terwijl Button daarin juist goed presteerde. “Jensons laatste twee races in 2014 waren zijn beste races van het seizoen, maar hij ging er toen vanuit dat het ook echt zijn laatste races zouden zijn.”

“Zijn kleedkamer hing vol met foto’s van zijn hele loopbaan en hij had zelfs een speciale afscheidshelm klaarliggen met ‘goodbye’ erop. Hij reed die laatste races puur voor de lol, zonder druk of zorgen, omdat hij ervan uit ging dat zijn tijd in de Formule 1 erop zat.”

Zonder racezitje voor 2015, fungeerde Magnussen afgelopen seizoen nog wel als test- en reserverijder voor McLaren. Medio oktober werd de 23-jarige Deen echter bedankt voor bewezen diensten.