Williams-coureur Pastor Maldonado verwacht dat zijn tweede seizoen in de koningsklasse beter zal verlopen dan zijn lastige debuutjaar, aangezien hij er vanuit gaat dat Williams in 2012 sterker zal zijn.

 

Maldonado kende een stroef eerste seizoen in de Formule 1, waarin hij slechts één punt wist te pakken. De Venezolaan blikt er, aan de vooravond van zijn tweede jaar in de sport, met gemengde gevoelens op terug: “Voor mij als coureur was het een bijzonder en uniek jaar. Ik heb van elke ronde genoten, maar ik heb het als rookie gelijktijdig ook erg lastig gehad”, vertelt hij aan persbureau EFE.

 

Dat de GP2-kampioen van 2010 zo’n moeizaam eerste jaar in de Formule 1 achter de rug heeft, valt behalve aan zijn eigen prestaties en onervarenheid ook toe te schrijven aan het team van Williams, dat in alle opzichten een zwaar teleurstellend 2011 doormaakte en met de FW33 niet bepaald een geslaagde bolide had afgeleverd.

 

Inmiddels is het roer echter omgegooid bij Williams, dat een organisatorische herstructurering heeft doorgevoerd en veel van de technische topmannen heeft vervangen door nieuwe kopstukken.

 

Deze koerswijziging stemt de 26-jarige Maldonado hoopvol en geeft hem goede hoop voor 2012, zo laat hij blijken: “Ik heb vertrouwen in het team en ga er vanuit dat de FW34 een stuk competitiever zal zijn dan de auto van vorig jaar”, zegt hij. “Ikzelf ben bovendien kalmer en meer ervaren, dus ik ben er zeker van dat ik er op de baan een stuk meer uit kan halen.”