Felipe Massa kon zijn geluk niet op na de Chinese Grand Prix. Hij vond het een van zijn beste optredens sinds hij hersteld is van zijn blessure.

De Braziliaan finishte dan wel als zesde, hij eindigde wel voor teamgenoot Fernando Alonso. Dat gebeurde vorig jaar bijna niet. Massa was daarom na afloop ook euforisch met dit resultaat.

“Ik ben heel, heel blij met deze prestatie”, vertelde de Ferrari-coureur tegenover de BBC. “Dit is tot nu toe de beste race van het jaar voor mij, en misschien ook wel beter dan de races in 2010. Het is jammer dat we niet hoger konden eindigen, maar dat was ook niet mogelijk. We zijn gefinisht en ik deed mijn best. Het was alleen niet voldoende om iedereen blij te maken, alleen ik ben dat wel.”

Volgens Massa is het magere resultaat deels de schuld van een slechte strategie. Net als Sebastian Vettel stopte de Braziliaan maar twee keer. “Vier auto’s voor mij kozen voor drie stops. En ze haalden mij stuk voor stuk gemakkelijk in. Zelfs Vettel, die de race domineerde, won niet omdat hij dezelfde strategie had als ik.”

“Dat bevestigt dat we een verkeerde keus hebben gemaakt. Op de zachte band was ik erg snel, ongeveer even snel als Vettel. Daarom besloten we dat we wel een stop minder konden maken. Dat werkte niet als gehoopt.”