Het doel was duidelijk, maar is niet behaald: Q3. Opnieuw strandden beide Mclarens in Q2.

Zo meent Fernando Alonso dat, hoewel hij en teamgenoot Jenson Butteon er dichtbij kwamen, ze niet meer verdienden dan het uiteindelijke resultaat. Voor Fernando Alonso is dat de veertiende plaats. “In tijd zaten we er dichtbij”, meldt de Spanjaard. “Het verschil met de nummer tien was anderhalve tiende van een seconde. Helaas voor ons streden er zeker vijf coureurs om die tiende plaats en wij waren daar de laatste van.”

“Ik sta nu veertiende en dat is bepaald geen goed uitgangspunt. Maar we verdienden vandaag niet meer dan dit. Daarvoor waren we gewoonweg niet snel genoeg.”

Jenson Button
Teamgenoot Jenson Button staat twee posities verder naar voren en volgens hem was Q3 wel degelijk haalbaar, ware het niet dat ze ‘iets te voorzichtig’ zijn geweest met de afstelling van de auto: “Het ging het hele weekend goed, maar in de kwalificatie hadden we te veel onderstuur.”

“Ik denk dat we uiteindelijk te voorzichtig zijn geweest in onze pogingen het onderstuur op te vangen door meer voorvleugel te zetten. Als je immers dat te radicaal doet, kan de auto opeens veranderen van een auto met onderstuur in een auto met overstuur. Maar zoals gezegd, misschien hadden we dus wel iets radicaler te werk moeten gaan.”

“Uiteindelijk is het pijnlijk te moeten constateren dat je slechts twee tienden verwijderd bent van P8, maar de progressie is voor ons duidelijk zichtbaar. Zeker als je bedenkt dat dit circuit absoluut niet bij onze auto past. Hopelijk rijden we morgen een degelijke race.”