Sergio Pérez is dolblij dat hij voor de tweede keer dit seizoen naar het podium mocht. In Bakoe finishte hij als derde in de Grand Prix van Europa.

Eerder werd de Force India-coureur eveneens derde in Monaco. “Het voelt fantastisch om voor de tweede keer dit jaar op het podium te staan”, zegt Pérez. “Het team heeft het geweldig gedaan. We hebben een supergoed jaar.”

Makkelijk had Pérez het niet. “Ik wist dat het podium erin zat, maar ik moest er hard voor werken.” De start was volgens de Mexicaan een beslissend moment, omdat hij daar direct Felipe Massa en Daniil Kvyat inhaalde. “In de eerste stint had ik vervolgens last van bandenslijtage. We moesten kiezen tussen vroeg stoppen of doorrijden. We deden het laatste, en dat bleek de juiste beslissing.”

Na zijn pitstop had Pérez moeite zijn zachte banden op te warmen, en kreeg hij Lewis Hamilton in zijn nek. “Ik pushte zo hard als ik kon en reed van hem weg. Daarna ging ik banden sparen.” In de slotronden kwam Pérez achter Kimi Räikkönen terecht. “Ik wist dat hij nog een tijdstraf zou krijgen, maar in de laatste ronde zag ik een kans om hem in te halen. Dus deed ik dat.”

Beslissende start
Ook voor teamgenoot Nico Hülkenberg was de start een beslissend moment, maar dan in negatieve zin. “In de eerste bocht raakte iemand me van achteren”, zegt de Duitser. “Ik verloor posities terwijl ik de auto onder controle probeerde te krijgen. Ik kwam in verkeer terecht en het kostte me veel tijd om daar doorheen te komen.”

“Daarna worstelde ik met overstuur”, vervolgt Hülkenberg. “Ik voelde me niet zo op mijn gemak in de auto als tijdens de training.” Op weg naar de negende plaats reed hij 31 ronden op de supersofts, en dat was niet makkelijk. “Tegen het einde waren de banden bijna op. Maar dat risico nam ik graag. Onze auto had veel potentie, maar uiteindelijk was ik de dupe van mijn fout in de kwalificatie.”