Daniel Ricciardo liet de Mercedessen achter zich in de vrije trainingen en is niet van plan die positie de rest van het weekend weer af te staan. 

Ricciardo beschikt in Monaco over de nieuwe versie van de Tag Heuer/Renault-motor. Teamgenoot Max Verstappen moet het nog met de oude doen, omdat Renault pas twee exemplaren ter beschikking heeft en Kevin Magnussen van het fabrieksteam de andere toebedeeld heeft gekregen.

“De motor heeft zeker een steentje bijgedragen”, erkent Ricciardo. “Maar we hebben ook gewoon een goede auto voor dit circuit. Onze auto heeft iets meer downforce dan de andere en die stabiliteit helpt ons. We staan er goed voor. Ik heb veel vertrouwen in de auto en dat is hier ook cruciaal.”

Ook de rest van het weekend verwacht Ricciardo de strijd aan te kunnen gaan met de Mercedes-coureurs. “Ze zullen nog wel een tandje bijsteken, maar hopelijk kan ik ze voorblijven”, zegt Ricciardo. “Het zou me verbazen als het verschil zo groot blijft, maar we kijken wel hoe het uitpakt. Als het weer niet verandert, hoeven we niet veel te veranderen. Ons doel is pole pakken en dan de race winnen.”

Ricciardo is een liefhebber van het stratencircuit in het prinsdom. “Als je ergens graag wil winnen, is het hier wil. Het is een circuit met karakter. Vooral de derde sector vind ik prachtig en daar ben ik doorgaans behoorlijk rap. Ik vind het wel jammer dat de tweede apex van de chicane na het zwembad wat makkelijker is geworden. Ik hield wel van de uitdaging daar.”

]