Sebastian Vettel is redelijk tevreden met hoe zijn Ferrari het op het Bahrain International Circuit doet, maar baalt van het feit dat hij zijn bolide voortijdig aan de kant moest zetten.

De reden voor het parkeren van zijn Ferrari in de tweede vrije training was een los zittende wielmoer bij het linkerachterwiel. In eerste instantie dacht hij nog aan een probleem met de aandrijving van de auto, maar al snel had hij door dat hij het probleem linksachter moest zoeken.

“Wat er precies is gebeurd of wat er mis is gegaan weten we nog niet helemaal zeker”, vertelt Vettel na afloop van de vrije trainingen. “Ik voelde bij het uitkomen van bocht vier dat de auto niet meer lekker liep, dus ik besloot de wagen stil te zetten. Je wilt immers geen onnodige risico’s nemen en het materiaal nog verder beschadigen.”

Vettel vindt zichzelf na de tweede sessie alsnog terug op de zesde plaats, en hoewel hij baalt van de gemiste kilometers, is hij redelijk te spreken over de performance van de auto: “De auto voelt prima aan. Op enkele vlakken kunnen we ons nog wel verbeteren en hopelijk helpt ons dat iets dichter in de buurt van Mercedes te komen, want dat lijkt het te kloppen team.”