Max Verstappen wist ook in de tweede vrije training teamgenoot Daniel Ricciardo voor te blijven. Hij schoof ten opzichte van de eerste vrije training eerder vandaag één plekje op, ten koste van Kimi Räikkönen.

Max Verstappen heeft weinig haast om de baan op te gaan aan het begin van de tweede vrije training. Na een tiental minuten noteert hij zijn eerste tijd die hem P2 oplevert, achter teamgenoot Daniel Ricciardo. Daar duiken de Mercedes-coureurs onderdoor, waardoor Verstappen, die na de eerste vrije training blij was met de balans van de auto, zijn eerste run afsluit op de vierde plaats. Ondanks de tevredenheid met de balans in VT1, oogt de Red Bull RB12 in die eerste ronden wat nerveus.

Max Verstappen valt naarmate de concurrentie de superzachte banden onderbindt wat verder terug, maar sluit met zijn run op de supersofts gewoon weer aan achter het Mercedes-duo, maar vóór Ricciardo. Het gat naar koploper Rosberg bedraagt dan dik acht tienden van een seconde.

Voor zijn derde run blijft Verstappen trouw aan de superzachte band, al ligt er dit keer een gebruikt setje onder zijn auto. De Nederlander rijdt op die zachtste compound net als Daniel Ricciardo een lange stint, waarbij de teamgenoten qua rondetijden nauwelijks voor elkaar onder doen. Verstappen houdt het na achttien ronden op de supersofts voor gezien.

Met nog een kwartier te gaan, rijdt Verstappen nogmaals de baan op. Dit keert opteert hij voor de zachte banden om ook te kijken hoe die zich houden over een groot aantal ronden. Daarmee houdt hij vast aan de vierde tijd en is hij na de eerste vrije training ook nu nipt sneller dan Daniel Ricciardo.