Williams heeft op de vrijdag in Spanje nog geen potten kunnen breken. Valtteri Bottas en Felipe Massa kwamen ’s middags niet verder dan de elfde en zestiende tijd.

Volgens Valtteri Bottas was het op voorhand al wel duidelijk dat de Grand Prix van Spanje op papier niet niet één van de betere weekenden ging worden. De Fin is dan ook niet eens heel erg ontevreden met hoe de dag is verlopen, maar hoopt wel dat hij er morgen beter voor staat.

“Ik verwacht dat het middenveld morgen erg dicht bij elkaar zit, dus elke verbetering, hoe klein ook, kan het verschil gaan maken. Ik denk echter dat we nog wel wat achter hand hebben.”

Massa
Felipe Massa spreekt na afloop van beide trainingen van een ‘weinig fantastische dag’. De Braziliaan maakte naar eigen enkele foutjes op nieuwe banden, waardoor er niet meer inzat dan de zestiende tijd.

De routinier weet echter dat tijden niet het belangrijkste zijn op vrijdag: “Het doorgronden van de banden, dát is het voornaamste. En ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Het was allemaal niet bijzonder wat we vandaag hebben laten zien, maar we werken hard om er morgen beter bij te staan.”