Geen grote problemen en klasseringen in of rond de top tien: het maakt dat Force India-coureurs Hülkenberg met een goed gevoel terugkijken op de donderdag in het prinsdom.

Sergio Pérez liet met twee keer de achtste tijd zien zich thuis te voelen tussen de vangrails van Monaco. Hij erkent dat het belangrijk is om in een zeker ritme te komen, en hoewel hij daar redelijk in geslaagd lijkt, is hij nog niet honderd procent tevreden.

“Het was een goede dag, maar ik ben nog niet helemaal tevreden met de auto”, aldus de Mexicaan. Ik denk dat ik er nog meer uit kan halen, maar daarvoor moet ik me compleet op mijn gemak voelen in de auto. Daar zullen op de vrije vrijdag dus eens goed naar kijken.”

Hülkenberg
Nico Hülkenberg reed in de andere Force India naar de zevende tijd in de ochtendsessie en de elfde tijd in de middag. “Een veelbelovend begin van het weekend”, zo bestempelt hij zijn eerste werkdag in Monaco.

“We hebben ons programma weten te voltooien en dat was het voornaamste doel. De auto voelt op dit moment al heel goed aan, ook al valt er nog wel het een en ander te verbeteren voor wat meer grip. De baan zelf biedt overigens al veel grip, zelfs op de nieuw geasfalteerde delen viel me dat niet tegen.”