Alexander Albon en het Nissan e.Dams Formule E-team zijn uit elkaar. De weg lijkt daarmee vrij voor de Thaise Brit om in 2019 bij Toro Rosso in te stappen.

Albon, die in Engeland geboren is maar onder Thaise vlag rijdt, was door het Formule E-team gecontracteerd voor het nieuwe seizoen van de elektrische raceklasse, dat half december begint. Sinds medio oktober is Albon, die dit jaar als derde finishte in de Formule 2, echter in beeld bij Toro Rosso als vervanger van Brendon Hartley.

De overeenkomst tussen Albon en Nissan e.Dams leek lange tijd het grootste struikelblok, maar het team heeft nu bevestigd dat deze inmiddels ontbonden is. “We hebben besloten uit elkaar te gaan om Alexander de kans te geven andere mogelijkheden in de autosport aan te gaan.”

Toro Rosso en Helmut Marko – als Red Bulls talentscout de keuzeheer van coureurs voor het opleidingsteam – wilden in Abu Dhabi niet inhoudelijk op de situatie ingaan. Het enige wat Marko tegenover Autosport los liet is dat Albon een kandidaat is bij Toro Rosso, maar eerst zijn contractuele situatie met Nissan moest oplossen.

Albon kan bij Toro Rosso de teamgenoot worden van de terugkerende Daniil Kvyat. Dat gaat dan ten koste van Hartley, wiens aanblijven bij het team al geruime tijd onzeker is. Pierre Gasly gaat in 2019 van Toro Rosso naar Red Bull. Tijdens de aankomende test in Abu Dhabi rijden testrijder Sean Gelael en Kvyat voor Toro Rosso.