Fernando Alonso verwacht dat Ferrari snel laat zien waar het echt toe in staat is. De kopman van het team hoopt op revanche na een niet optimale start van het seizoen.

De Scuderia liet een sterke indruk achter tijdens de wintertests, maar etaleerde die goede vorm niet in Melbourne. Ferrari kon Red Bull en McLaren niet bijbenen. Alonso finishte op een halve minuut van winnaar Sebastian Vettel op de vierde plaats.

Ferrari beschikt in Maleisië niet over nieuwe onderdelen, maar toch verwacht de Spanjaard betere prestaties van zijn team. “Het uiteindelijke resultaat was geen ramp, al weten we dat we onszelf moeten verbeteren”, blikt Alonso vooruit op de website van zijn team.

“We hebben enkele kleine updates op de auto – dat mag geen naam hebben – dus op basis daarvan zetten we geen stap voorwaarts, We moeten juist het potentieel van de auto zien te benutten. Want potentieel is er zeker, daar ben ik van overtuigd.”

“Totdat het zover is, waag ik me niet aan voorspellingen. Dat is zinloos. We moeten het dag voor dag bekijken”, stelt de Ferrari-coureur, die wat bevreesd is voor de weerberichten in Maleisië, die uitgaan van wisselende omstandigheden.

“Het kan ieder moment gaan regenen en dat bezorgt de ingenieurs veel stress omdat we tijdens de vrije trainingen wel een programma hebben af te werken. We moeten erop voorbereid zijn dat het zomaar keihard kan gaan regenen. We moeten snel kunnen schakelen naar plan B, C of D.”