Fernando Alonso wil dit weekend zijn titelkansen in leven houden. Dat gaat niet gemakkelijk worden, aangezien de Ferrari op Suzuka nog niet zo snel gaat als gehoopt.

De Spanjaard verbeterde zich in de tweede training slechts met een tiende ten opzicht van de openingssessie. “We zijn nog niet zo snel als gehoopt”, vertelt Alonso. “We moeten ons zien te verbeteren en met een serie van aanpassingen komen die al in ons hoofd zit. Gelukkig verpeste ik niet mijn setje banden toen ik spinde.”

“Het is ons zelfs gelukt er een lange run met veel brandstof mee te rijden”, vertelt hij over datzelfde setje rubber. “Al was het wel zo dat we vanaf de eerste ronde gelijk een aantal tienden langzamer waren per ronde. Hopelijk heb ik morgen in de kwalificatie geen last van verkeer en staan we voor auto’s als de Toro Rosso’s en McLarens. We kunnen het ons niet permitteren dat die voor ons staan, zoals vandaag”, besluit Alonso.

Felipe Massa

De Spanjaard werd in de middagtraining afgetroefd door Felipe Massa, die best tevreden uit de wagen stapte. “We hebben alles gedaan  wat we moesten om het programma af te werken”, stelt de Braziliaan. “Het is lastig om te bepalen waar je staat ten opzichte van de concurrentie. Vandaag is het vrijdag en er zijn veel wagens competitief.”

“Ik hoop dat ik morgen een snellere auto heb zodat ik het gevecht met wagens voor mij aan kan gaan. We gaan absoluut ons best doen voor de kwalificatie, maar vooral voor de race. Het is altijd leuk om op Suzuka te rijden: dit is een fantastisch circuit en een van de beste op de kalender.”