Het wil Ferrari en Fernando Alonso vooralsnog niet lukken om in de kwalificatie een beter resultaat te scoren dan de vijfde plaats. Het weerhoudt de Spanjaard er echter niet van aan het podium te denken.

Alonso hoopt in Sjanghai op een herhaling van de race in Sepang, al mag het scenario dat hij weer tegen Lewis Hamilton aanrijdt achterwege blijven. Toch streed de Ferrari-coureur in Maleisië tenminste om het podium.

De kans is groot dat meer opnieuw onmogelijk blijkt, want de tweevoudig kampioen moest maar liefst anderhalve seconde toegeven op pole-sitter Sebastian Vettel. “We hebben meer vertrouwen in de race dan in de kwalificatie”, aldus Alonso op Autosport.com.

“We hebben het op zaterdag telkens knap lastig, maar in de races gaat het dan beter. Hopelijk is dat morgen ook weer zo, want dan liggen we op koers voor het podium. En lukt dat niet, dan moeten we tevreden zijn met plek vier of vijf.”

Tevreden was Alonso ook over zijn eigen prestatie tijdens de kwalificatie in China. “Dat moet ik wel zijn, want er zat niet meer in. Ik heb vandaag gebracht wat van me mocht worden verwacht.”