De vaart zit er nog niet echt in bij Ferrari. Toch lijkt het qua snelheid wat beter te gaan. Niettemin eindigen Fernando Alonso en Kimi Räikkönen slechts als vijfde en tiende.

“Ik durf wel te zeggen dat dit mijn beste race van het jaar was”, vertelt Alonso. “Achttien seconde achter Mercedes eindigen in een race zonder neutralisatie is een goed resultaat. Het was onmogelijk om Hamilton achter mij te houden en meer dan de vijfde plaats zat er echt niet in. De wagens voor ons waren sneller en verdienden het dus om voor mij te eindigen.”

“We konden zonder problemen de hele race blijven pushen. Stapje voor stapje worden we beter. Er is nog een lange weg te gaan. We blijven altijd ons best doen”, aldus Alonso. Bij Räikkönen wil het dit jaar nog niet echt vlotten.

“Opnieuw een lastige race. De wijzigingen die we gisteren aanbrachten, brachten vandaag niet het gewenste resultaat”, vertelt de Fin. “Opnieuw had ik moeite met het gedrag van de wagen. In de openingsronde maakte ik een plaatsje goed maar in de tweede ronde moest ik langzamer rijden omdat mijn remmen te heet werden.”

“Mijn banden waren aan het einde van hun Latijn toen ik mijn eerste stop maakte. In de ronde daarvoor verloor ik twee plaatsen: we hadden echt eerder moeten stoppen. Er is, ten opzichte van de seizoensstart, vooruitgang geboekt. Maar toch komen we nog altijd snelheid tekort.”