Het lijkt Ferrari ook in Maleisië aan pure snelheid te ontbreken. Niet voor niets kwam Fernando Alonso slechts tot de vijfde tijd in de kwalificatie. Toch hoopt hij nog op het podium te eindigen.

De Spanjaard kwam tijdens de trainingen op vrijdag niet verder dan twee keer een negende tijd en is in die zin ‘gelukkig’ dat hij de race als vijfde mag aanvangen. De afstelling is verbeterd door middel van enkele aanpassingen en hij start vanaf de schone kant van het rechte stuk.

Het zijn de kleine aanknopingspunten waar de Ferrari-coureur zich aan vasthoudt. “Ik ben extreem tevreden over het resultaat in de kwalificatie. We hebben de afstelling aangepast voor en tijdens de kwalificatie en dat bracht verbetering”, aldus Alonso.

“De auto voelde veel beter aan en ik zat achter het stuur een stuk lekkerder in mijn vel. We hadden niet op dit resultaat gerekend, dus in die zin zijn we tevreden. Ik durf zelfs te stellen dat we de race op het podium kunnen finishen.”

Desondanks kan Ferrari natuurlijk eigenlijk niet spreken van een goed resultaat na het realiseren van de vijfde tijd in de kwalificatie. Alonso weet dat het beter moet. “Dit is wat we hebben op dit moment. We kunnen slechts maximaliseren, China staat alweer voor de deur. Daar gaat het niet ineens stukken beter.”

“Het is geen geheim dat we onszelf moeten verbeteren. Dat is waar we voor gaan de komende races want we zijn op dit moment niet snel genoeg. We moeten kalm blijven en ons voor de volle honderd procent concentreren, het seizoen is lang en er kan nog van alles gebeuren. Ik schat mijn kansen op de titel zeker positief in.”