Jules Bianchi wist zijn snelste tijd van de eerste vrije training ’s middags met twee seconden te verbeteren. De Fransman denkt echter dat Marussia nog een stuk beter kan.

“Ik had een drukke vrijdag”, zegt Bianchi, die in tegenstelling tot Max Chilton, zijn wagen niet hoefde af te staan aan Rodolfo Gonzalez.

“De auto is nog niet zoals ik hem wil hebben. Ik heb het gevoel dat we veel beter kunnen wanneer we de mogelijkheid hebben om dit weekend het gevecht aan te gaan met de concurrentie. De banden slijten sneller dan we willen, dus daar gaan we nog goed naar kijken.”

Chilton mocht ’s middags pas de baan op. “Het was een korte dag, maar mijn middagtraining was helemaal volgepropt”, zegt de Engelsman, die 33 ronden reed. “We hebben het gebruikelijke programma afgewerkt maar de auto is nog niet zoals ik hem wil hebben. Ik ben blij met mijn racepace, maar heb nog geen tijd gehad om op het randje te rijden.”

“Ik verloor op zachte banden nog wat tijd toen een stuk rubber het viziertje aan de voorkant van de cockpit kapot maakte. Dit moest eerst gemaakt worden voordat ik weer naar buiten mocht. We hebben aardig wat werk te verzetten om meer uit de wagen te halen en dus zullen we vanavond hard aan de bak moeten.”