Jules Bianchi finishte op vier tienden van Pastor Maldonado, was sneller dan zijn teamgenoot en de Caterhams en start morgen als negentiende. Als je dat in een Marussia doet heb je het gewoon goed gedaan.

“Ik ben best tevreden met mijn tweede ronde en ik heb het gevoel dat er niet meer inzat”, vertelt de Fransman. “Mijn eerste run was niet foutloos, maar daarna haalden we het maximale eruit. Ik denk dat de balans in de wagen goed is voor de race.” 

“Mijn eerste doel is om de drie auto’s achter mij daar ook te laten”, vervolgt Bianchi. “Vervolgens kijken we wat er voor ons gebeurt en welke kansen zich er voordoen.”

Max Chilton gaf een seconde toe op teamgenoot Bianchi. “Een beetje frustrerend: het hele weekend rijdt de auto nog niet echt lekker op een circuit dat telkens verandert”, aldus de Brit. “Toch reed ik een redelijk goede sessie. Tijdens mijn tweede run kon ik pas echt voluit gaan.”

“Ik dacht dat het wel een aardige ronde was, maar de tijd was niet goed genoeg. Daar gaan we vanavond naar kijken. Ik denk dat we morgen bij de start Kamui Kobayashi kunnen inhalen. Daarna is alles afhankelijk van de strategie.”