Sebastian Vettel is niet over één nacht ijs gegaan voor hij besloot zijn contract bij Red Bull open te breken. Het aanblijven van verschillende teamleden gaf voor hem de doorslag.

Het team verlengde eerst de contracten van enkele belangrijke medewerkers voordat Vettel besloot zijn toekomst eveneens aan Red Bull te verbinden. In totaal staan nu zo’n vijftig werknemers tot eind 2014 onder contract bij de renstal.

“Het ging me er niet alleen om dat ontwerper Adrian Newey zou blijven. Garanties zijn niet af te geven voor de toekomst. Ik kan ook van de trap vallen en mijn been breken of geen Grand Prix meer winnen. Ik klop het af, maar het zou kunnen”, vertelt Vettel aan Autosprint.

“Wel is het zo dat Adrian belangrijk is voor het team, maar dat geldt ook voor genoeg anderen. Zij besloten allemaal hun contract te verlengen. Ik wilde ook wel langer blijven, maar dan wel omdat het team bij elkaar bleef.”

Desondanks blijft het hardnekkige gerucht de ronde doen dat Vettel vroeg of laat besluit dat hij voor Ferrari wil racen. “Ferrari? Ik heb het daar wel eens over, maar dan vooral omdat mij er telkens naar wordt gevraagd! Ik geef vaak nog antwoord op die vragen ook.”

“En ik snap ook wel waarom ik telkens al die vragen krijg, want Ferrari is een legende. Ik zou het een grote eer vinden mijn naam op een dag toe te voegen aan de lange lijst van Ferrari-coureurs. Maar dat betekent niet dat ik in 2012 naar Ferrari vertrek, want ik voel me fijn bij Red Bull. Ook daarom verlengde ik mijn contract.”