Het was niet de Grand Prix van Singapore waar Valtteri Bottas op hoopte. De Williams-coureur reed lange tijd achter Giedo van der Garde, maar finishte uiteindelijk toch voor de Nederlander.

“Dit was voor mij een van de lastigste races van het seizoen”, vertelt Bottas, die ook nog voor de uitgevallen Webber werd geklasseerd. “Meteen na de start was er iets met de koppeling en daardoor verloor ik meerdere plaatsen. Na de neutralisatie zat er troep op mijn voorvleugel en dat zorgde ervoor dat de wagen lastig te besturen werd. Dit soort beperkingen zorgden ervoor dat we niet sneller konden gaan. Ik moest er het beste van maken.”

Pastor Maldonado

Zijn Venezolaanse teamgenoot kwam als elfde over de streep en hield dus net geen punt over aan de race. “Na de start pakte ik twee plaatsjes en daarna kon ik inlopen op auto’s voor mij en tegelijkertijd mijn banden sparen. Dit bleef de hele race goed gaan en ik kon in de slotfase voluit gaan op de superzachte band. Een puntje zat er net niet in, maar hopelijk verbeteren we ons in de volgende race.”