Aan het einde van de kwalificatie was het gat tussen polezitter Nico Rosberg en nummer drie Valtteri Bottas maar vier tienden. Mercedes heeft dus nog een marge, maar Williams klopt steeds harder aan de deur. Reden tot gematigd optimisme bij Bottas.

“Het ging vandaag niet slecht”, zegt hij in de persconferentie na afloop. “Mercedes was vooral gisteren en in de ochtendtraining van vandaag heel snel. Nu staan we dichter bij ze in de buurt en dat is mooi.”

Hoewel Bottas niet verwacht voor de zege te kunnen gaan, wil hij minimaal een podiumfinish. “Mercedes heeft nog een marge ten opzichte van ons. Morgen zullen ze weer heel snel zijn”, vertelt de Finse Williams-coureur. “Als team mogen we blij zijn met dit resultaat in de kwalificatie.”

“De regen kan het ons een stukje moeilijker maken. Gelukkig hebben wij net als Mercedes een kleine marge naar andere teams. We blijven dus mikken op een podiumfinish.”

Massa
Felipe Massa stuurde zijn Williams FW36 naar de vierde plek, op vier tienden van Bottas en dus een seconde van polesitter Nico Rosberg. “Voor het team is het een goed resultaat, twee auto’s op de tweede rij”, weet de Braziliaan.

“Ik kwam zelf te kort om de derde plek te claimen, maar het is duidelijk dat er veel snelheid in de auto zit, dus ik ben een blij man”, vertelt Massa, voor wie dat overigens ook komt omdat de problemen waar hij op vrijdag mee te maken had, zijn opgelost. “Dat doet me uiteraard goed. Nu is het echter zaak ons gewoon op de race te concentreren, zodat we ongeacht wat voor weer het wordt goed presteren.”