De grote vraag is of McLaren in Maleisië het gat naar Red Bull weet te dichten. Jenson Button weet het antwoord nog niet. Wat hij wel weet, is dat de banden belangrijk worden.

Er stond in Australië geen maat op Red Bull, dat vol overtuiging de poleposition en overwinning naar zich toetrok. McLaren volgde op geruime afstand, al was de renstal niet eens ontevreden na belabberde wintertests.

Wat Sepang heeft te bieden, vindt Button moeilijk in te schatten. “We weten niet wat de anderen de laatste twee weken hebben gedaan. We moeten, denk ik, tevreden zijn met onze resultaten in Albert Park gezien onze vorm in de winter. Dat blijf ik herhalen hoor!”, vertelt hij in gesprek met Adam Cooper.

“We nemen wel wat updates mee naar Maleisië, maar dat brengt verder geen grote veranderingen met zich mee. Eerder consistentie dan snelheid, maar of dat genoeg is om Red Bull uit te dagen? Dat durf ik echt niet te zeggen. Ik denk wel dat het een heel ander weekend wordt en dat dit van invloed is op het gedrag van de banden.”

Dat komt vooral door de hoge temperaturen, die de coureurs ieder jaar weer een uitdaging bieden. “De hitte maakt het zwaar voor mens en machine, maar vooral voor die vier dingen die contact maken met het asfalt. Ik denk dat het rubber veel sneller slijt in de Maleisische hitte.”

Button voorspelt dat het voor Sérgio Perez onmogelijk wordt om zijn huzarenstukje – de race uitrijden met slechts één pitstop – te herhalen. “Alles wordt anders, dit wordt een veeleisend weekend. Dat brengt allemaal nieuwe elementen met zich mee, maar maakt het zo leuk.”