Jenson Button reed in de openingsronde tegen Paul di Resta aan. Het resultaat was een kapotte voorvleugel en een lastige middag. De McLaren-coureur hield geen punten over aan de race in Abu Dhabi omdat hij twaalfde werd.

Dat was ook de plaats waar hij de race van start ging. “Je moet je eigen geluk creëren en als je als twaalfde start krijg je het in dat geval lastig”, vertelt de wereldkampioen van 2009 na afloop. “Mijn beide voorbanden blokkeerden voor het aanremmen van de eerste bocht. Ik kon de wagen niet afremmen  en reed zo in de achterkant van Paul.”

“Dat was mijn fout. Ik moest hierdoor een nieuwe voorvleugel halen en kreeg daarom een lastige middag. Het is nog niet eens zo slecht dat we als twaalfde, op zo’n korte afstand van de tiende plaats zijn geëindigd. Zeker gezien waar we vandaan kwamen. Het was een goede race waar ik niet het maximale uit heb gehaald.”

Al met al beleeft McLaren een dramatisch jaar. “Het loopt bij mij ook niet lekker. De afgelopen drie races was de wagen wel aardig, maar reed ik telkens op de verkeerde plaats op het verkeerde tijdstip. Ik moet lachen om hoe slecht het gaat. Dat moet veranderen, en dat zal ook gebeuren. Je kan wel stellen dat ik uitkijk naar volgend jaar. Dit seizoen mag van mij snel stoppen, maar misschien hebben we nog wat lol in de laatste twee Grands Prix. Ik moet gewoon de openingsronde overleven.” 

Sergio Pérez hield twee punten over aan de Grand Prix van Abu Dhabi. “Dit was een heel ingewikkelde race. Zwaarder ook, dan verwacht”, aldus de Mexicaan. “Het liep niet echt goed op mijn eerste setje mediums en ik weet niet waarom. De achterbanden sleten snel en mijn tractie was niet goed.”

“We reden met zo min mogelijk neerwaartse druk zodat we tijdens de Grand Prix veel coureurs in konden halen. Dat ging echter een stuk moeilijker dan we dachten. Het is wel lekker dat ik in de laatste ronde de negende plaats afsnoepte van Adrian Sutil.”