*

Button op de valreep achterhaald door Magnussen

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

4 jaar geleden

Button op de valreep achterhaald door Magnussen
Racepictures

Jenson Button stond halverwege de laatste kwalificatie knap vijfde. In de slotfase werd hij echter toch nog gepiepeld door teamgenoot Kevin Magnussen. Daar zit Button niet zo mee, want hij is blij dat McLaren zo goed voor de dag komt.

De renstal uit Woking staat namelijk pal achter Mercedes en Williams. “Het gaat dit weekend wel aardig”, erkent Button tegenover de BBC. “We zijn al sinds vrijdag onze afstelling aan het finetunen. Williams is wel verrassend snel: dat had ik niet verwacht. 

“Maar het gaat goed”, vervolgt Button. “Mijn laatste ronde was alleen niet al te best. De twee Lesmo-bochten liepen niet lekker. We zijn wel het derde team en daar hebben we mensen denk ik mee verrast. Onze snelheid over een ronde is goed. Hopelijk is dat ook in de race het geval.”

“Vrijdag gingen onze lange runs redelijk lastig, dus we moeten maar zien wat er gaat gebeuren”, besluit de wereldkampioen van 2009.

Magnussen
Waar Button Williams verrassend snel vond, laat teamgenoot Magnussen zich ontvallen dat de snelheid van McLaren zelf voor hem eigenlijk nogal onverwacht kwam. “Vijfde en zesde is niet slecht. Ik had niet gedacht dat we zo sterk zouden zijn in de kwalificatie.”

De Deen noemt de startposities verder ‘gunstig’, want in tegenstelling tot Button is hij wel redelijk onder de indruk van hoe McLaren het tijdens lange runs deed in de vrije trainingen. “Ik heb het gevoel dat het met onze race pace wel goed zit, terwijl we met de sterke Mercedes-motor die achterin onze auto’s ligt natuurlijk ook een belangrijk wapen in huis hebben voor op de lange rechte stukken.”

Heel voorzichtig durft Magnussen dan ook wel de hoop uit te spreken met de Williams-rijders te kunnen vechten. “We gaan het in ieder geval proberen”, klinkt het strijdvaardig. “Als we echt met ze kunnen knokken, is dat heel mooi, maar zelfs als het niet lukt, kunnen we hier volgens mij nog altijd prima scoren.”