De Grand Prix van Japan moest even op gang komen voor Jenson Button. Toen de McLaren eenmaal deed wat zijn baasje wilde, kon Button genieten.

Want in de openingsfase was het maar een droevige bedoening voor de wereldkampioen van 2009. “De start verliep behoorlijk slecht”, aldus Button tegen de BBC. “In mijn ronde naar de startopstelling voelde ik de voorkant van de wagen enorm. Tijdens mijn eerste pitstop besloten we dus de voorvleugel anders af te stellen.”

“Dat was echt het slechtste dat we konden doen. Ik had zo veel onderstuur in de stints daarna”, vervolgt de Engelsman. “Pas in de laatste stint ging het weer heel goed. Ik maakte een mooie move op Paul di Resta, buitenom in de chicane. Later probeerde Felipe Massa dat ook bij mij te doen, maar toen haalde ik hem weer in op het rechte stuk. Het startte allemaal dramatisch, maar eindigde heerlijk.”

Pérez
Sergio Pérez, McLarens andere coureur, had ondertussen een dramatische dag. “Alles wat fout kon gaan, ging totaal fout”, verklaart hij teneergeslagen tegenover diezelfde BBC.

“Het was echt een zware middag”, verzucht de uiteindelijk als vijftiende geklasseerde Mexicaan. “Ik had de snelheid om zesde of zevende te worden, maar verloor veel tijd door een slechte pitstop en een in duel met Nico Rosberg opgelopen lekke band. Door die tegenslagen, liep mijn race uit op een ramp.”