’s Ochtends moest Jules Bianchi zijn wagen afstaan aan Rodolfo Gonzalez en in de tweede vrije training reed de Fransman wegens buikklachten maar tien ronden. Kortom: een dag om snel te vergeten voor de Marussia-coureur.

Toch noteerde Jules Bianchi in die tien rondjes nog een tijd die meer dan een halve seconde sneller was dan die van Max Chilton, die 39 ronden reed. Verder bleef Bianchi echter niemand voor. “Helaas was dit wel een erg korte dag voor mij”, vertelt de vicekampioen van de World Series van vorig jaar. De Fransman had buikklachten en moest het rustig aandoen.

“Het was al een tijdje geleden bepaald dat Rodolfo vanochtend zou rijden. Hierdoor kon ik rusten en mij hopelijk beter voelen. Ik werkte vanmiddag twee runs af maar voelde mij nog niet top. Hopelijk voel ik mij na een nachtje slapen weer de oude.”

Max Chilton eindigde onderaan, maar: “De tijdentabel reflecteert niet de werkelijkheid omdat ik mij best op mijn gemak voelde in de wagen.” Vanochtend was hij nog sneller dan Giedo van der Garde. “Daar was ik tevreden mee. Vanmiddag werkte ik meer aan de lange runs voor zondag”, aldus Chilton.

“Morgen krijgen we een beter beeld voorgeschoteld in de kwalificatie. Tot nu toe ben ik tevreden over de richting die we opgaan.”