Sergio Perez crashte in de derde vrije training en Jenson Button kwalificeerde zich in Hongarije vandaag slechts als dertiende. Nee, het team uit Woking zal vanavond niet met een lach op het gezicht richting het hotel gaan.

Perez haalde nog wel de laatste kwalificatie. De Mexicaan reed als enige op de harde band en start morgen als negende. Vanochtend belandde hij nog in de bandenstapels nadat zijn achterkant uitbrak. “Ik wil allereerst de monteurs bedanken. Ze hebben geweldig werk geleverd door de auto tussen de vrije training en kwalificatie te repareren. Het was een beste klapper maar we hebben er geen tijd mee verloren”, aldus Perez.

“Aan het begin van de eerste sessie was ik nog niet echt op mijn gemak in de auto. Dat verklaart waarom ik de tweede sessie maar net aan haalde. Mijn ronde in Q2 was echter best goed: we hebben sinds gisteren veel veranderd. Ik denk dat we voor de race een betere wagen hebben dan in eerdere Grands Prix.”

“We wisten dat we ons niet bij de eerste vijf konden kwalificeren, dus besloten we de harde band van stal te halen. Hierdoor kunnen we een betere strategie uitstippelen. Ik denk dat we er best aardig voorstaan.”

Jenson Button

Dat kan niet gezegd worden van Jenson Button, die morgen als dertiende start. “Op vers rubber lukt het niet om de voorkant van de wagen goed te behandelen. Ik ben aan het aanmodderen, maar toch valt er iets positiefs uit te halen: het betekent immers dat de achterkant van de wagen meer neerwaartse druk heeft gekregen.”

“Hopelijk gaat het in de race beter. Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik had wel op meer gehoopt dan dit. Het is lastig om een goede balans in de wagen te vinden. Hopelijk is onze racepace beter. Het gaat in ieder geval leuk worden morgen.”