Paul di Resta besloot de middagtraining in Duitsland als tiende. Erg tevreden stapte hij niet uit. “We hebben veel stof tot nadenken.”

“Er is veel ruimte voor verbetering in de afstelling”, vervolgt de Schotse coureur van Force India. “Ik voel mij minder op mijn gemak in de auto dan normaal. Op het gebied van banden hebben we veel meters gemaakt op de twee verschillende compounds. We hebben genoeg informatie verzameld om de impact van de nieuwe achterbanden te doorgronden. Ze verschillen veel van elkaar dus nu moeten we aan de bak om ze beiden werkbare omstandigheden te bieden.”

Adrian Sutil eindigde in de middagtraining dan wel nipt achter Di Resta, drie honderdsten, de Duitser is wél te spreken over vandaag. “Het was een redelijk goede dag, de auto lijkt snel te zijn en biedt evenveel grip als in voorgaande races”, aldus Sutil, die zondag zijn thuisrace rijdt. “We rijden opnieuw op de zachte band, die veel grip biedt maar erg snel slijt.”

“Ze rijden lekker en zijn heerlijk voor in de kwalificatie, maar voor de lange runs is het een ander verhaal. De mediumband presteert goed en constant. Er ligt dus een goede combinatie voor in de race in het verschiet.”