Marcus Ericsson kent zacht gezegd geen goed debuutjaar. De Caterham-coureur is vaak veel langzamer dan Kamui Kobayashi en ook maakt hij vaak fouten. In de zwaarste race van het jaar presteerde de Zweed echter prima. Hij eindigde als vijftiende, voor Jules Bianchi en Max Chilton.

“Wat een race! Zonder twijfel een van mijn beste van het jaar”, stelt Ericsson. “Ik ben heel tevreden en blij voor het team. Dit is de juiste manier om ze te bedanken voor het harde werk dat het team gisteren heeft verricht. We mogen blij zijn met het feit dat we onze rivalen vandaag versloegen.” 

“Eerder dit weekend hadden we nog moeite ze bij te houden. Meer zat er vandaag niet in. Onze strategie was prima en ik reed een foutloze race. Daar ben ik heel blij mee, maar we moeten hard blijven werken om elke race beter te worden.”

In de slotfase hijgde Bianchi nog in zijn nek. Ericsson finishte drie tiende voor de Marussia-coureur in Singapore. “We besloten de race op harde banden uit te rijden. Ik wist dat Bianchi dichtbij zou komen”, aldus Ericsson. “Ik probeerde me de laatste vier ronden zo goed mogelijk te wapenen. Ik behandelde banden goed en hield hem achter mij. Goed gedaan.”

Kobayashi

Kobayashi had niet zoveel te zeggen na afloop. Niet zo gek: hij startte niet aan de Grand Prix van Singapore. “Heel frustrerend om het weekend zo te besluiten”, aldus de Japanner. “Tijdens de opwarmronde had de wagen geen power meer en was er een brandgeur.”

“Daarna deden de remmen het niet meer. Ik stopte daarom maar, omdat het gevaarlijk was en ik er niets aan kon doen. Ik keek heel erg uit naar deze race en het is jammer dat we ‘m niet konden rijden. Helaas gebeurt dit soms in de autosport.”