Sauber-coureur Marcus Ericsson weet niet wat zijn toekomst zal brengen, maar de Zweed weet wel dat hij zo snel mogelijk over een betere auto wil beschikken.

Ericsson rijdt al sinds 2014 in de Formule 1, maar het is moeilijk voor hem geweest om zijn ware kunnen te tonen, vertelt hij aan Autosport: “Omdat ik eigenlijk gedurende mijn hele Formule 1-loopbaan in één van de langzaamste auto’s heb gereden.”

Ericsson onderweg in de Sauber C36.

“Het is dan moeilijk om indruk te maken op grotere teams”, zegt de 26-jarige coureur uit Kumla, die in 2014 debuteerde voor Caterham, waarna hij in 2015 de overstap naar Sauber maakte. Naar verluidt heeft Ericsson daarbij nauwe banden met Sauber-eigenaar Longbow Finance.

“Ik denk dat ik hier in een sterke positie zit. Ik zit nu een aantal jaar bij het team en het is een goede omgeving voor me, maar als coureur wil ik zo snel mogelijk over een betere auto beschikken. Ik heb echter geen contract voor volgend jaar, dus ik weet niet wat me in de toekomst wacht”, verhaalt hij.

Ericssons management sprak vorig jaar, behalve met Sauber, ook met teams als Force India en Williams. Volgens Autosport staat het team achter de Zweedse coureur wederom in contact met andere renstallen waar zitjes vrij zijn, hoewel een langer verblijf bij Sauber een goede optie zou zijn.

Bij Sauber heeft Ericsson momenteel Mercedes-protegé Pascal Wehrlein als teamgenoot. Voor volgend jaar overweegt Ferrari echter één of misschien wel twee junioren bij Sauber te stallen. Wehrlein zit dus in een onzekere positie en gaf eerder aan dat alles voor hem open ligt voor 2018.