De FIA neemt de signalen met betrekking tot mogelijke belangenverstrengeling door Toto Wolff serieus. Dat blijkt uit een statement van de internationale autosportfederatie in reactie op berichten in de media.

“We zijn ons bewust van de speculaties in de media waarin beschuldigingen worden geuit over het mogelijk doorspelen van vertrouwelijke informatie vanuit FOM-personeel richting een Formule 1-teambaas”, stelt de FIA, om vervolgens te benadrukken dat de zaak in onderzoek is genomen.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Zonder hem bij naam te noemen, wordt met het statement verwezen naar de speculatie rondom Toto Wolff (Mercedes). Zijn vrouw Susie Wolff heeft een hoge functie binnen de FOM en dit baart meerdere teambazen zorgen. Ze is managing director van de F1 Academy en heeft daardoor nauwe banden met bijvoorbeeld Formule 1-baas Stefano Domenicali.

Volgens diverse publicaties hebben verschillende teambazen inmiddels (anoniem) hun zorgen geuit over de mogelijke informatie die het koppel zou (kunnen) uitwisselen. Daarmee is een onderzoek op zijn plaats, zo heeft de FIA geoordeeld.

Bekijk hier alvast de volledige F1-kalender voor 2024


Het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Openhartig gesprek met Max: ‘Sportief succes bepaalt niet mijn hele leven’
  • Exclusief interview: Jos Verstappen over pieken en dalen
  • Op bezoek bij Jens Munser: Zo wordt Max’ helm gespoten
  • Interview met Nico de Jong, het brein van Verstappen.com
  • Fotoreportage: Het jaar van Max door de lens van Peter van Egmond
  • Doe mee en win: De grote F1 fotoquiz met prachtige prijzen
  • Extra: dubbelzijdige megaposter Max met de kalender van 2024
  • Win gesigneerde F1-boeken en de EA Sports F1 Game 2023
  • Alles over de laatste twee GP’s van 2023 in Las Vegas & Abu Dhabi en nog veel meer!