Force India heeft voor de tweede keer dit jaar geen punten gepakt. Paul di Resta en Adrian Sutil kwamen als elfde en dertiende over de streep.

“Dit was niet ons gemakkelijkste weekend”, stelt Paul di Resta daarom na de Grand Prix van Duitsland. “In de slotfase leek het er toch nog even op dat we punten zouden pakken. Onze banden waren in de laatste ronde echter op. De tweestopper was risicovol, zeker omdat we tijdens de neutralisatie moesten stoppen.”

“In sommige fases van de race presteerde de wagen goed, maar ik had het lastig op mijn eerste setje mediums en was niet te spreken over de balans in de wagen”, meent de Schot. “In de slotfase ging het wat beter maar toen lagen we al te veel achter. Ik baal er erg van dat ik punten ben misgelopen dus we moeten ons in Hongarije weer herpakken.”

Adrian Sutil kon geen vuist maken in zijn thuisrace. “Het liep uit op een teleurstellen”, aldus Sutil. “We hadden om de een of andere reden gewoon geen snelheid. Ik had het erg moeilijk met de banden en moest een tweestopper in ruilen voor drie stops. Dat was niet ons plan. Ook verloor ik nog wat tijd in mijn laatste stop en toen waren de punten echt uit het zicht.”