In navolging van Nico Hülkenberg heeft ook Esteban Gutièrrez nu de smaak in zijn Sauber te pakken. De Mexicaan werd in Suzuka zevende, waarmee hij zijn eerste punten als Formule 1-coureur heeft binnengehaald.

“Eindelijk voel ik na een race een enorme voldoening”, vertelt Gutièrrez. “Het was hard werken om hier te komen. Gemakkelijk is het niet geweest. Dit was een heel degelijke race. We hebben ons in de afgelopen weken flink verbeterd. Als je weet dat je zoiets als dit kunt bereiken, ga je echt voluit. De laatste ronden waren weliswaar lastig, toen Nico Rosberg achter mij reed. Resumerend was het een geweldige race. Ik wil het team bedanken voor het geweldige werk dat ze vandaag hebben verzet en Peter Sauber feliciteren met zijn zeventigste verjaardag.”

Nico Hülkenberg was opnieuw in topvorm en eindigde één positie voor zijn Mexicaanse teamgenoot, als zesde. “We hebben alles wat binnen onze mogelijkheden lag vandaag geprobeerd”, aldus de Duitser. “Op weg naar de startopstelling was ik al verrast over de snelheid van de wagen. Het lukte mij opnieuw om lange tijd de Ferrari’s achter mij te houden.”

“In de slotfase waren mijn banden aan het einde van hun Latijn. We vochten de gehele wedstrijd. Ik was verbaasd dat ik na mijn tweede pitstop weg kon rijden bij Fernando Alonso, maar waarschijnlijk was hij zijn banden aan het sparen. De zesde en zevende plaats is een geweldig teamresultaat, en hopelijk een mooi verjaardagscadeau voor Peter. Ik heb er redelijk wat vertrouwen in dat we in India opnieuw voor de punten kunnen gaan.”