Lewis Hamilton is in Singapore altijd een factor om rekening mee te houden. Vandaag alleen even niet. De Mercedes-coureur start morgen slechts als vijfde. “De auto is duidelijk veel sneller dan dat ik er mee ging.”

De Grand Prix van Singapore is één van de langste en zwaarste races op de kalender. Een vijfde startpositie biedt nog volop kansen. “Het ging vanavond allemaal niet volgens plan”, vertelt Lewis Hamilton over de kwalificatie. “Ik heb mijn best gedaan, maar de auto voelde gewoon niet zo lekker aan. Met als gevolg dat ik niet snel genoeg was.”

“De auto is duidelijk veel sneller dan dat ik er mee ging”, vervolgt de Engelsman. “Natuurlijk is het frustrerend dat ik niet verder naar voren sta, wat Nico Rosberg wel is gelukt. Geen goede dag dus, maar die zitten er ook tussen. Vanavond gaan we van iets negatiefs nog wat positiefs proberen te maken. Ik ga morgen voluit rijden in de race.”

“Er starten auto’s morgen voor mij die we kunnen pakken. Ons doel is het podium. Dat zou geweldig zijn”, besluit de wereldkampioen van 2008.