Lewis Hamilton genoot maar even van zijn poleposition. Na Eau Rouge schoot Sebastian Vettel hem voorbij, en Hamilton zag hem weer na het vallen van de vlag. Ook Fernando Alonso was een maatje te groot voor de Mercedes-coureur, maar Hamilton kan leven met het resultaat.

“Het was een zware race. Vettel en Alonso waren vandaag sneller, maar wij hebben het dit weekend ook heel goed gedaan”, vertelt Lewis Hamilton op het podium. “Ik kan wel leven met dit resultaat. Het is geweldig om al deze supporters te zien. Zij maken dit evenement tot wat het is.”

“Ik begon het weekend met de gedachte dat we het minder goed  voor elkaar zouden hebben dan Alonso en Vettel”, vertelt Hamilton, die zaterdag na zijn pole op het verkeerde been werd gezet. “Monza zal ook geen makkelijke race voor ons worden, maar ik denk dat we in Singapore heel sterk zijn.”

Zijn teamgenoot Nico Rosberg eindigde net achter hem als vierde. “Een redelijke resultaat”, aldus de Duitser. “Als team hebben we goed gescoord. Mijn weekend is niet perfect verlopen, maar mijn start was geweldig en ik kon aan het eind nog net Mark Webber van me af slaan. We hebben veel werk voor de boeg en moeten uitzoeken waarom we minder competitief waren dan sommige andere teams.”