Lewis Hamilton heeft het even helemaal gehad met Pirelli. Een klapband zorgde ervoor dat hij de leiding in de Grand Prix van Groot-Brittannië verloor. Het getuigt van pure klasse dat de Mercedes-coureur nog vierde werd.

Lewis Hamilton reageerde na afloop tegen de BBC furieus over de wanprestaties van Pirelli. “De veiligheid is het aller belangrijkste. Dit is onacceptabel”, zegt de wereldkampioen van 2008 over de klapbanden van hemzelf, Felipe Massa, Jean-Éric Vergne en Sergio Pérez. Ook andere coureurs hadden problemen met het Italiaanse rubber.

“Wij hebben die bandentest in Barcelona gedaan zodat de banden beter zouden worden en dit soort dingen voortaan tot de verleden tijd zouden behoren”, zegt hij, wijzend op eerdere incidenten dit jaar met plotselinge klapbanden. “Er hadden ongelukken kunnen gebeuren vandaag. Er moet gehandeld worden voordat er iets ernstigs gebeurt. Niet pas daarna.”

Pirelli bedankt

“Dit is een enorm teleurstellend resultaat en daar kunnen we Pirelli voor danken”, vervolgt Hamilton. “Mijn felicitaties zijn voor Nico Rosberg, die een eenvoudige zege binnen heeft gehaald. Daar hebben we allemaal voor gezorgd. Het team heeft het goed gedaan door onze thuisrace te winnen. Ik heb alsnog veel punten gepakt dus al met al was het wel een goed weekend.”

Hamilton heeft geen zin om zijn tijd verder te verspillen door een gesprek aan te gaan met Pirelli. “Dat is zonde van mijn tijd. Iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde. Erg irritant dit.”