Rio Haryanto rekent erop deze week van Manor te horen of hij een racezitje krijgt voor komend seizoen. Behalve de Indonesiër zijn er nog meer gegadigden voor de Manor-zitjes.

Haryanto kan op flink wat staatssteun rekenen in de strijd om een zitje bij Manor. Volgens de Jakarta Post is het desondanks echter maar de vraag of Haryanto met genoeg geld over de brug kan komen.

De afgelopen jaren in de GP2 actieve coureur zou volgens de Indonesische krant om vijftien miljoen euro zijn gevraagd door Manor. Eerder werd bericht dat de staat hier garant voor zou staan, maar de Jakarta Post meldt nu dat ‘pas’ driekwart van dat bedrag bij elkaar zou zijn verzameld.

Een woordvoerder van het Indonesische Ministerie van Sport en Jeugd, dat Haryanto steunt, geeft daarbij te verstaan dat drie miljoen euro vooruit betaald moet worden, waarna de rest van het bedrag in termijnen moet worden overgeschreven. “Deze week wordt daarom cruciaal voor Rio’s Formule 1-toekomst”, meldt de woordvoerder, die er dus op zinspeelt dat de ‘aanbetaling’ deze week gedaan moet worden. “We hebben allemaal onze uiterste best gedaan voor Rio. Nu is het afwachten hoe het uitpakt.”

Concurrentie
Zoals gezegd ondervindt Haryanto de nodige concurrentie in de strijd om een zitje bij Manor. Alexander Rossi en Will Stevens, die in 2015 voor het team raceten, hopen nog altijd op een langer verblijf. Mercedes-protegé Pascal Wehrlein lijkt afgehaakt, maar Kevin Magnussen geldt nog wel als kanshebber. Magnussen is echter ook dé gegadigde om bij Renault de vervanger van Pastor Maldonado te worden, in het geval Maldonado’s geldschieter PDVSA er niet in slaagt nog openstaande sponsorbetalingen te voldoen. Volgens Motorsport.com is het zelfs al zeker dat Magnussen in plaats van Maldonado voor Renault gaat rijden. Verwacht wordt dat komende woensdag, 3 februari, definitief duidelijk wordt wie er in 2016 voor Renault racen. De Franse autofabrikant houdt dan een persconferentie waarin het haar plannen voor 2016 uit de doeken zal doen.