Christian Horner is ervan overtuigd dat de problemen die Red Bull ervaart met KERS binnenkort tot het verleden behoren. “Ons systeem is nog wat onvolwassen”, zegt de teambaas.

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor Red Bull, dat Sebastian Vettel tot nu toe ziet domineren, maar als de problemen met het KERS-systeem niet worden opgelost, kan dit het team nog duur komen te staan.

Mark Webber gaf in de eerste ronde in Maleisië vele posities prijs omdat zijn KERS niet werkte. “We hebben inmiddels veel informatie verzameld en hopen daar ons voordeel mee te doen”, laat Horner doorschemeren. “En in China komt daar weer meer informatie bij.”

“Ons systeem is nog niet zo volwassen als dat van onze concurrenten en daarom willen we – waar mogelijk – het nemen van risico’s uitsluiten. Maleisië staat ook nog eens te boek als een zware omgeving voor KERS, vandaar onze voorzichtigheid.”

Ook Vettel bleef ondanks zijn dominantie in Sepang niet gevrijwaard van problemen. De Duitser werd vanaf de pitmuur verzocht KERS uit te schakelen. Horner betwijfelt of dit veel verschil maakte. “Uiteindelijk bleken de banden van doorslaggevend belang voor het noteren van snelle rondetijden en niet KERS.”

De prioriteit bij Red Bull is dan ook niet het betrouwbaar maken van KERS. Horner: “Nee, nee. Ons doel is boven alles het gat met McLaren en Ferrari in stand houden.”