“Geen drama’s, wel mooi weer en lekker gereden”, zegt Nico Hülkenberg na afloop. Ja, een lekker dagje heeft hij wel gehad. Morgen is de derde kwalificatie het doel. Al zal hij dan zijn snelheid iets moeten opschroeven: in de tweede vrije training noteerde hij de veertiende tijd.

“Deze vrijdag verliep goed”, vervolgt de Duitse Sauber-coureur. “We hebben het hele programma afgewerkt en goede informatie over de banden verzameld. Dat is eigenlijk altijd het belangrijkste op vrijdag. Ik ben blij met hoe de wagen presteert op de harde band presteert. Voor de zachte banden moeten we denk ik nog wat zien te vinden. Met zowel weinig als veel brandstof, reed de auto nog niet optimaal. Morgen kunnen we denk ik wel voor een plek bij de eerste tien gaan.”

Teamgenoot Esteban Gutièrrez eindigde in de middagtraining als zeventiende. “Het was een lastige dag”, concludeert hij. “De snelheid was er gewoon niet, zowel met weinig als veel brandstof aan boord. Ik ben niet blij met hoe de wagen vooralsnog presteert en aanvoelt. Ik deed mijn best om alles voor elkaar te krijgen, maar daarvoor missen we nogal wat. De zachte band slijt snel en op de harde band was ik niet snel genoeg. Daar gaan we nu naar kijken.”