Nico Hülkenberg blijft dit seizoen prima presteren. Force India houdt dankzij hem tien punten over aan de Grand Prix van Monaco. Sergio Pérez crashte namelijk al in de eerste ronde.

“Die tien punten zijn een mooie beloning na zo’n moeilijke race”, vertelt Hülkenberg. “De laatste twintig ronden waren erg lastig omdat mijn banden hun beste tijd hadden gehad. Ik moest uit de muur zien te blijven en tegelijkertijd andere coureurs achter mij zien te houden.”

“Ik heb de muur een paar keer ‘gekust’, maar heb de race uitgereden als vijfde. Mijn auto was gelukkig snel op de plaatsen waar dat moet: bij het ingaan van de tunnel en het opkomen van het rechte stuk. Er waren een aantal leuke momenten, bijvoorbeeld toen ik Kevin Magnussen inhaalde. Dat zorgt voor een glimlach.”

Pérez was na afloop pissig op Jenson Button, die hem uit de race tikte. “Ik vocht met Nico en nam de bocht zoals ik ‘m altijd neem. Jenson raakte de achterkant en tikte mij in de rondte. Ik verwachtte niet dat hij daar zou rijden: er was immers geen ruimte. Erg ongelukkig. Dit wil ik zo snel mogelijk vergeten.”