Nico Hülkenberg hoopt in de kwalificatie voor zijn thuisrace tot en met het einde door te kunnen. Dan moet hij nog wel wat snelheid vinden, want de Sauber-coureur noteerde vanmiddag de vijftiende tijd.

Met 1:32.495 komt hij immers zeven tiende tekort voor een plaatsje bij de laatste tien. Het tekent het Sauber van dit jaar beter: echt vlotten wil het nog niet en het team lijkt telkens een paar tienden tekort te komen op concurrenten als Force India. Nico Hülkenberg stapte vandaag in ieder geval tevreden uit na de vrije trainingen voor de Grand Prix van Duitsland.

Vijftiende

“Eindelijk weer een vrijdag waarin de weersomstandigheden niet veranderden”, aldus Hülkenberg. “We hebben ons programma probleemloos af kunnen werken en hebben veel verschillende dingen kunnen uitproberen. Ik denk dat mijn vijftiende tijd overeenkomt met de snelheid die we op dit moment hebben.”

“Er zit echter nog wat marge in de afstelling”, meent Hülkenberg. “We moeten dus alle vergaarde informatie doorspitten om het maximale uit de wagen te persen. Morgen blijft het opnieuw droog en dan ga ik er natuurlijk alles aan doen om in de laatste kwalificatie te geraken.”

Esteban Gutièrrez

Ook teamgenoot Esteban Gutièrrez stapte als een tevreden man uit zijn wagen. “Dit was een erg productieve dag”, vertelt de Mexicaan over de 68 ronden die hij reed. “We hebben het hele programma probleemloos afgewerkt. We hebben veel verschillende dingen uitgeprobeerd en reden met gevarieerde afstellingen. Het was soms even extra opletten.”

“Normaliter doen we dat soort dingen niet”, stelt Gutiérrez. “Maar het heeft ons wel extra waardevolle informatie opgeleverd. De dag verliep goed en het lijkt erop dat we in lange runs competitiever zijn geworden. Ik denk dat we vandaag, gezien alle verzamelde informatie, een stap voorwaarts hebben gemaakt.”