*

‘Kubica krijgt nog een Renault-test’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 juli 2017 14:13

‘Kubica krijgt nog een Renault-test’
Renault Sport

Robert Kubica zal volgens de BBC nog een test afwerken voor Renault, in navolging van zijn test van begin juni op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Tijdens die test in Valencia zat Kubica voor het eerst sinds begin 2011 weer achter het stuur van een Formule 1-auto, nadat hij in de winter van dat jaar zwaargewond raakte bij een rally-ongeluk.

Kubica maakte indruk in Valencia, achter het stuur van een in Renault-kleuren gespoten Lotus E20 uit 2012, met volgens de BBC nu een tweede test in de planning.

Hoewel een woordvoerder van Renault niets wil loslaten op navraag van de Britse omroep, zegt de BBC van bronnen binnen het team te hebben gehoord dat Renault enthousiast is over Kubica.

Hierbij dient wel de kanttekening gemaakt te worden dat er binnen Renault nog wel vraagtekens zouden bestaan over een daadwerkelijke comeback van de Pool, vooral wat het fysieke aspect betreft.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul verklaarde eerder ook niet te hard van stapel te willen lopen wat betreft Kubica’s mogelijkheden en dat Renault hem (nog?) niet als optie voor 2018 ziet.

Kubica zou sinds zijn test in Valencia overigens ook indruk hebben gemaakt in de Renault-simulator. Afgelopen weekend gaf hij verder een demo met de E20 tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Lees meer over

Kubica Renault