Liam Lawson zal dit weekend in Qatar opnieuw plaatsnemen in de AlphaTauri naast Yuki Tsunoda. De Nieuw-Zeelander zal voor de vijfde keer op rij Daniel Ricciardo vervangen, die nog altijd herstellende is van een breuk in zijn hand. 

Daniel Ricciardo onthulde eerder dat hij inmiddels weer druk bezig is met zijn terugkeer naar de baan. Deze week zou hij een simulatortest doen om te kijken of hij alweer voldoende hersteld is van de verwonding die hij opliep tijdens de training in Zandvoort. Blijkbaar is dat niet het geval, want AlphaTauri maakte deze week bekend dat Liam Lawson opnieuw in actie zal komen in Qatar. De Nieuw-Zeelander maakte een sterke eerste indruk in zijn korte tijd in de Formule 1. In drie races tijd wist hij zijn eerste punten al te scoren, iets wat Ricciardo en zijn voorganger Nyck de Vries nog niet was gelukt. 

Voor Ricciardo is de druk enigszins van de ketel. Met de aankondiging dat hij volgend jaar opnieuw verzekerd is van een zitje bij AlphaTauri, hoeft hij zich ook niet meer te bewijzen in de laatste paar races. Daarom doen hij en het team ook rustig aan en wachten ze geduldig zijn herstel af. Zoals Ricciardo eerder al aangaf: het zou nu meer kwaad dan goed doen om te snel weer in die auto te springen. 

Na Qatar zijn er nog vijf races te gaan dit seizoen. Er zal eerst een pauze van twee weken zijn voordat de Formule 1 afreist naar Texas. Een week later, in Mexico, komt AlphaTauri voor een onhandige situatie te staan als Ricciardo nog altijd niet voldoende hersteld is. Lawson wordt dan namelijk weer terug verwacht in Japan voor de laatste race van het seizoen van de Super Formula. Met een achterstand van acht punten op de nummer één maakt Lawson een goede kans om dat kampioenschap te winnen. De Vries kan ook niet opgeroepen worden. De Nederlander is dan namelijk in Valencia om de Formule E-auto van volgend jaar te testen. Volgens de regels mag een team slechts vier coureurs per seizoen inzetten. AlphaTauri zal dus vurig hopen dat Ricciardo tegen die tijd weer voldoende hersteld is. 


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine vind je nu in de winkel of in je brievenbus! Bestellen kan ook online, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie lees je alles over de constructeurstitel van Red Bull en blikken we vooruit op de volgende race in Qatar, waar Max Verstappen zijn wereldtitel kan prolongeren. En natuurlijk nog veel meer nieuws en achtergronden over de Formule 1, zoals:

  • Verstappen schenkt Red Bulls dreamteam een nieuwe hoofdprijs
  • Reportage: Nieuwkomer Liam Lawson, een klassieke kiwi
  • Bij oud-coureur Davide Valsecchi is de lach nooit ver weg
  • Logan Sargeant wil een blijvertje worden in de Formule 1
  • Hoe F1-teams de regels én de vleugels buigen
  • Tiffany Cromwell en Valtteri Bottas, een goed stel
  • Historie: Japanse flops in de Formule 1
  • Columns Graham Watson en Amber Brantsen
  • En verder de beste verhalen en het mooiste beeld van de Grands Prix